ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η διαβούλευση μέσω της δικτυακής πλατφόρμας https://argostoli.diavouleuseis.gr αποτελεί μορφή ηλεκτρονικής, ισότιμης συμμετοχής σε έναν ευρύτερο δημόσιο διάλογο που λαμβάνει χώρα στο Δήμο Αργοστολίου.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Αργοστολίου έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εκπόνησης «Κυκλοφοριακής Μελέτης για τη βελτίωση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και την οργάνωση της στάθμευσης στην πόλη του Αργοστολίου».

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου από τον Μελετητή – Συγκοινωνιολόγο κ. Στέλιο Ευσταθιάδη η Β΄ Φάση της μελέτης με την καταγραφή των στοιχείων, την ανάλυση των δεδομένων καθώς και την υποβολή σεναρίων για τις απαιτούμενες δράσεις και ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας.

Στην Α΄ Φάση Διαβούλευσης που προηγήθηκε της παρουσίασης της μελέτης, οι συμπολίτες και οι φορείς του τόπου μας είχαν τη δυνατότητα υποβολής απαντήσεων σε συγκεκριμένα ερωτήματα καθώς και έκφρασης γενικών προτάσεων.

Στην παρούσα Β’ Φάση, με τα δεδομένα που ο μελετητής παρουσιάζει αλλά και τα σενάρια λύσης που προτείνει καλούνται τόσο οι φορείς όσο και οι συμπολίτες μας να μελετήσουν, να αξιολογήσουν και να υποβάλλουν παρατηρήσεις και προτάσεις επί των εναλλακτικών σεναρίων.

Η Φάση αυτή θα διαρκέσει μέχρι τέλος Απριλίου. Στης συνέχεια, θα αξιολογηθούν εκ νέου οι παρατηρήσεις και προτάσεις από την μελετητική ομάδα προκειμένου να υποβληθεί η Τελική και Οριστική Μελέτη.

Η Συμμετοχή σας κρίνεται σημαντική και απαραίτητη. Γι’ αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε στην κρίσιμη αυτή διαδικασία

Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την έκφραση και τη συμμετοχή όλων των επαγγελματιών, κατοίκων ακόμα και επισκεπτών της πόλης μας.

Στόχος, της προσπάθειας είναι να καταστεί η πόλη περισσότερο λειτουργική και ασφαλής με επίκεντρο όχι μόνο την κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και τον άνθρωπο.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

 

Διονύσιος Μινέτος

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

 

Συνημμένη:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1  – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3

ΣΧΕΔΙΟ 1 ΣΧΕΔΙΟ 2ΣΧΕΔΙΟ 3ΣΧΕΔΙΟ 4

Παρακαλώ συνδεθείτε εδώ ή εγγραφείτε στην πλατφόρμα για να υποβάλλετε το σχόλιο σας.

2 Σχόλια για ΦΑΣΗ Β’ “ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ” — Επεξεργασία στοιχείων – Ανάλυση μετρήσεων – Διερεύνηση Κυκλοφοριακών Προτάσεων

  • Μέσος όρος βαθμολογία ενότητας
  • Βαθμολογία ενότητας
    (0)
Χρήστης: nikpapaioannou@hotmail.gr -εγγεγραμμένος σαν: ΔΗΜΟΤΗΣ Apr 30, 2022 at 8:41 AM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 0 0 0

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ

Click to listen highlighted text!

Χρήστης: kalgeor85 -εγγεγραμμένος σαν: ΔΗΜΟΤΗΣ Apr 14, 2022 at 5:30 PM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 0 0 0

Η συγκεκριμενη κυκλοφοριακη μελετη οχι μονο δε λυνει το προβλημα αλλα δημιουργει επιπλεον προβληματα λχ καταργηση φωτεινου σηματοδοτη Βεργωτη με Δεβοσετου.Δεν υιοθετει ουτε την ελεγχομενη σταθμευση στις προτασεις του και δεν εχει μια ολοκληρωμενη προταση ως προς την αστικη συγκοινωνια [ ωραριο δρομολογια και κοστος]επισης δεν αναφερθηκε στους κομβους της πολεως πχ Ναπιερ Μητροπολη Σουηδιας και Βεργωτη Φαραω οπου εκει επιβαλεται η τοποθετηση φωτεινου σηματοδοτη ως προς τις μονοδρομισεις θα πρεπει να ειναι περισσοτερες ως εκ τουτου ειναι μια ελλιπης μελετη και δεν ανταποκρινεται στις πραγματικες αναγκες της πολης.

Click to listen highlighted text!

Παρακαλώ συνδεθείτε εδώ ή εγγραφείτε στην πλατφόρμα για να υποβάλλετε το σχόλιο σας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Στόχος την πλατφόρμας διαβούλευσης είναι η ενθάρρυνση των πολιτών να*εξετάσουν* προσεκτικά, να *ζητήσουν*, να *αξιολογήσουν* εναλλακτικές πολιτικές, να *προτείνουν* πιο πρόσφορες λύσεις και να *αντιπαρατίθενται* με τεκμηριωμένα επιχειρήματα κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή έργων και πολιτικών.

Back to Top
Click to listen highlighted text!